НОВИНИ

Законът за антируските санкции е предаден за подпис на Тръмп

„Законът за противодействие срещу противниците на Америка чрез санкции“ вече е предаден за подпис на президента Доналд Тръмп, който ще реши окончателно дали да му даде зелена светлина, или да му наложи вето. Това съобщи днес АФП, позовавайки се на свой източник от американската администрация. Това ще е едно от най-трудните решения пред американския президент.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:15, 28.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
законът антируските санкции предаден подпис тръмп

Както се посочва от агенцията, изборът на държавния глава ще бъде един от най-трудните за него до момента, тъй като той ще трябва или да преглътне и приеме законопроекта, който открито не одобрява, или да го отмени и да засили подозренията по свой адрес във връзка с отношението си към Русия.

;

Планираните икономически рестрикции бяха приети с тревога в Европа заради споменаването на „Северен поток-2“ в документа. Законът изисква от правителството на САЩ „да продължи противодействието“ срещу строителството на този газопровод. В него се твърди, че проектът има „вредно въздействие върху енергийната сигурност на ЕС, развитието на газовия пазар в Централна и Източна Европа и енергийните реформи в Украйна“. В него се посочва още, че „правителството на САЩ трябва да превърне в свой приоритет износа на американски енергоресурси“ в Европа, „за да създава работни места“ в в американската икономика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината в Дупница откри зелен телефон
Общината в Дупница откри "зелен телефон"
„Ролс Ройс“ представи новия модел на легендарната серия „Фантом“
„Ролс Ройс“ представи новия модел на легендарната серия „Фантом“