НОВИНИ

Закъснение при обработката на протоколите в Пловдив-област

Грешки при обработката на протоколите забавиха много работата в Районната избирателна комисия в Пловдив-област . Основната причина за това са многобройните грешки при отчитането на преференциите. За няколко секции от Асеновграския и Карловския регион се е наложило дори да се отварят чувалите с изборните книжа. Възрастни хора - членове на секционни комисии, припаднаха, докато чакаха реда си в Пловдивския панаир.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
12:46, 27.03.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Работата на комисиите, които отговарят за изборните резултати в Пловдив град и Пловдив област приключи. Голямото нощно изпитание обаче беше за членове на секциите от региона. Докато в града резултатите бяха обработени навреме, в областта се получиха сериозни затруднения. Последните в реда комисии трябваше да останат до сутринта в Панаирната палата. Въпреки осигурените добри условия, на младо момиче му прилоша, а тази сутрин възрастна жена колабира и се наложи линейка да я откара за преглед в болница. Изтощени и изнервени членове на секционни комисии остро разкритикуваха организацията на изборите и дори заявиха, че ще се откажат от участие в следващ вот. Председателят на комисията Илиян Иванов заяви, че основна причина за голямото забавяне са многобройните грешки при отчитането на преференциите.

Илиан Иванов – председател на 16 РИК Пловдив
Протоколите от всички секции в Пловдив и областта вече са обработени. Според резултатите в града ГЕРБ побеждава убедително БСП събирайки близо 39 процента от вота на избирателите. За „БСП за България” са гласували 26 на сто. Патриотите са трета сила тук с 10,00%. "ВОЛЯ" на Марешки - четвърти с 4.5 пункта. Интересното е, че в листата на ГЕРБ мажоритарния вот размести канидатите. Веднага след водача Бойко Борисов излезе бившия кмет и настоящ общински съветник Спас Гърневски. Той беше 11-ти в листата и при него феномена 11/11 даде резултат. Спас Гърневски събира над 7 процента от действителните гласове за ГЕРБ. В областта ножицата е много малка между формациите на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Разликата там е около 2 процента.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преференции разместват резултатите на изборите в Хасково
Преференции разместват резултатите на изборите в Хасково
Радан Кънев подаде оставка като председател на Нова Република и ДСБ
Радан Кънев подаде оставка като председател на "Нова Република" и ДСБ