НОВИНИ

Зала "Фестивална" ще бъде ремонтирана цялостно

4 270 000 ще струва цялостният ремонт на зала „Фестивална“. Това заяви изпълнителният директор на „Академика 2011“ Борис Тодоров, който подписа договор за извършване на ремонтно-възстановителни дейности и подмяна на спортните съоръжения.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:32, 12.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От построяването ѝ през 1968 година насам ремонт в зала "Фестивална" не е правен. 48 години по-късно, обаче тя е на път да придобие нов облик. Предстои да бъде направен освен ремонт на фасадата на сградата, а голямата зала, трибуните и всички останали помещения ще бъдат реновирани.

"Сегашното състояние на залата е ... почти не може да функционира. И от противопожарна безопасност и като оборудване е много трудно и е скъпо да се провеждат състезания", обясни Борис Тодоров - Изпълнителен директор на "Академика 2011".

Зала "Фестивална" е мястото, където години наред родните лекоатлети се подготвят през зимата. Те останаха без своя дом през 2011 година, когато залата затвори врати за царицата на спортовете и се превърна в място единствено за концерти и други събития. Това обаче ще се промени, тъй като ремонтът включва монтирането на нова писта и уреди за тях.

"Предназначението ѝ е за лека атлетика, а това е абсоолютно невъзможно и това поражда необходимостта да се направи ремонт, който заданието за него е съвместно с Българска федерация по лека атлетика", допълни Борис Тодоров.

Цялостния ремонт на залата се очаква да приключи след около година. Според ръководството другата зима тя отново ще отвори врати за българските състезатели по лека атлетика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасна сграда в центъра на София
Опасна сграда в центъра на София
Филм за едни от най-големите фестивали на духовите оркестри в документалната поредица Европа без граници
Филм за едни от най-големите фестивали на духовите оркестри в документалната поредица "Европа без граници"