НОВИНИ

Проверка на строителството на зоопарка в Пловдив

Най-модерният зоопарк в България ще отвори врати през юни месец. Това стана ясно при проверката на строителните дейности на съоръженията край Гребната база. Вече са изградени 22 хабитата, в които ще живеят над 50 вида животни.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:39, 12.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В зоопарка ще бъдат посадени допълнително дървета на мястото на изсечените при строителството. Това съобщи кметът на града Иван Тотев. Според него в зоопарка и хората и животните ще се чувстват комфортно, защото са изпълнени всички евроизисквания за строителството.

"Ние, когато сме мислили проекта, това не е една проста зоологическа градина. Това е място, където да прекараш 4-5-6 часа със семейството ти. Това е целта на този обект. Да може да влезе тук семейството, да влезе и да прекара много време", обобщи кметът.

Домът на мечките обхваща площ от почти 3 декара.

Най-голямо е жилището на мечките то включва езеро, в което да се къпят хралупи в които да живеят и малинак от който да се хранят.

В зоопарка ще текат 6 изкуствени реки и ще има 26 езера за животните. Ще има и заведение за хранене и детска площадка. Предвиден е и аквариум, който обаче ще бъде изграден на по-късен етап.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експеримент - грозде в оранжерия край Пловдив
Експеримент - грозде в оранжерия край Пловдив
От Варна започна дискусия за образованието
От Варна започна дискусия за образованието