НОВИНИ

Заловиха 33 кг хероин в Хасково

33 килограма хероин за близо 4 милиона лева беше задържан при специализирана операция в Хасково. Наркотикът е открит в турски автобус, в машина за хляб. На автогарата в Хасково е задържан и получателят на пратката - 35-годишен мъж от Пловдив.

bnt avatar logo
от В. Петкова
20:01, 19.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

На граничния пункт "Капитан Андреево" турски автобус, който е пътувал от Турция към България, е избран за щателна митническа проверка, тъй като е бил с рисков профил.

Сергей Наков, зам.началник на митница "Бургас": В резултат на това, че преди това представители на тази фирма са били подлагани на контрол, тази фирма се оценява с по-висок риск и попада в полезрението като рисков профил на тука присъстващите служби.

В багажното отделение е открита машина за хляб със скрити 64 пакета с хероин. Решено е автобусът да продължи пътя си, за да бъде задържан получателят на пратката. Първоначално доставката е трябвало да бъде предадена в района на Кърджали.

Георги Костов, гл.секретар на МВР: След като промениха мястото на доставката извършителите - 35-годишен пловдивчанин и 47-годишен шуменец бяха задържани в района на автогара Хасково.

Към пловдивчанина е повдигнато обвинение за опит за придобиване на наркотици и той днес беше задържан в ареста за постоянно. Все още не е ясно кой е изпращачът на пратката, която е била предназначена за Западна Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом още не е получил документите за екстрадиция на Гюлен
Белият дом още не е получил документите за екстрадиция на Гюлен
Жалба спря конкурса на концесията за общинските колела в София
Жалба спря конкурса на концесията за общинските колела в София