НОВИНИ

Цацаров и Тимерманс обсъдиха скандала с имотите на властта в Брюксел

Темата с евтините апартаменти беше обект на разговор в Брюксел на главния прокурор Сотир Цацаров и заместник-председателя на ЕК Франс Тимерманс. Двама са обсъдили напредъка по съдебната реформа и проблемите, които още са в процес на решаване. Разговаряли са и за изпълнението на препоръките от доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка. Още от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
15:36, 15.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Сотир Цацаров е информирал Франс Тимерманс за текущите разследвания в България, свързани с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Двамата са обсъдили и работата на Специализираната прокуратура след разширяването на дейността й с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности.

След срещата Франс Тимерманс заяви, че е обнадежден от факта, че главният прокурор е обещал изпълнение на препоръките по Механизма за сътрудничество и проверка. Според него все пак остава доста работа за вършене.

Тимерманс коментира апартаментите на властта и каза, че Брюксел следи случаите отблизо.

Франс Тимерманс - зам.-председател на ЕК: По отношение на тези апартаменти, които очевидно продадени на много ниски цени на определени хора - аз разбрах, че всички тези случаи сега се разследват. Не би трябвало да коментираме случаи, по които се води разследване и просто ще изчакаме резултатите от разследването.

Тимерманс коментира още, че служителите в Европейската комисия, които се занимават с България и Румъния, са много добре информирани за всичко, което се случва там. Според него диалогът с българските власти по препоръките на Брюксел е конструктивен. До къде ще стигнем - ще видим в следващите месеци и години, допълни още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 години затвор за Десислава Иванчева
20 години затвор за Десислава Иванчева
Вадят горивните пръти на третия реактор на АЕЦ Фукушима -1
Вадят горивните пръти на третия реактор на АЕЦ "Фукушима -1"