НОВИНИ

Премахнаха над 50 незаконни постройки в Стара Загора

В Стара Загора днес бяха премахнати 54 незаконно построени ромски къщи в квартал "Лозенец". Булдозерите влязоха в квартала в 9:00 часа под засилено полицейско присъствие.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:15, 15.04.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Булдозерите влязоха в квартала тази сутрин, което предизвика недоволството на ромите, които казаха ,че няма къде да живеят. Обитателите на сградите са получили предизвестия за събарянето преди 6 месеца и са били длъжни да ги премахнат в 30-дневен срок.Само 6 от къщите обаче са съборени доброволно.

Живко Тодоров -кмет на Стара Загора: Година и половина ни отне като време да подготвим и организираме всичко това, защото заповедите, които бяха издадени за събаряне, бяха обжалвани от адвокат, който беше нает пред Административния съд. Административният съд се произнесе в полза на Община Стара Загора и вече сме на финала и можем да приключим цялата тази процедура.

Живко Тодоров подчерта, че може да бъде намерено решение за ромите, останали без дом.

Живко Тодоров -кмет на Стара Загора: Никой до този момент не е подал документи за да бъде настанен или да влезе в процедура по настаняване в Община Стара Загора, така че всеки, който иска и отговаря на условията, може да подаде такива документи.

През последните 7 години са премахнати 200 незаконно построени ромски къщи в Стара Загора. Следващата година предстои да бъдат съборени още 93.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сакура - японска хармония в София
Сакура - японска хармония в София
След катастрофата с Лютви Местан: Състоянието на пострадалите е стабилно
След катастрофата с Лютви Местан: Състоянието на пострадалите е стабилно