​Спецсъдът не отстрани от длъжност шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев

Специализираният наказателен съд отказа да отстрани от длъжност директора на НОИ-Силистра. Съдът обаче уважи искането на прокуратурата за отстраняване на сочената за съучастничка негова подчинена Стоянка Симеонова. Двамата са обвинени за участие в организирана престъпна група за отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:04, 15.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

На 19 март Милен Пенчев бе пуснат под домашен арест. Според съда, при тези условия той няма да може да възпрепятства разследването срещу него и да влияе на свидетели. След като чу, че няма да бъде отстранен от длъжност, шефът на НОИ-Силистра коментира, че е оптимист за изхода от делото срещу него.

Милен Пенчев: "Истината ще излезе наяве, аз вярвам в правораздавателните органи".
;

Стоянка Симеонова, която работи като началник на сектор "Пенсии", ще бъде освободена от длъжност. Тя бе пусната на свобода срещу гаранция от 7000 лева, което според съда, ѝ дава възможността да повлияе на разследването.

Петър Чалъмов - адвокат на Стоянка Симеонова:"Ние считаме, че моята доверителка към настоящия етап няма основания да бъде отстранена, тъй като тя не е началник на отдел "Пенсии", а началник на сектор "Пенсии, в дълги болнични е и по никакъв начин не може да затрудни разкриването на обективната истина, да фабрикува доказателства и да попречи на събирането на доказателства по делото. Разследването е приключено още в самото начало и всички възможни писмени доказателства за иззети, има експлоатирани СРС-та, анонимни свидетели и тя е оказала пълно съдействие на разследващите органи".

Решението за отстраняването от длъжност на Стоянка Симеонова ще бъде обжалвано.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Хакнаха акаунта на партията на шведския премиер
​Хакнаха акаунта на партията на шведския премиер
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време за фолклор
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Време за фолклор"