НОВИНИ

Започна строителството на нови социални жилища в Благоевград

Започна изграждането на нови социални жилища в Благоевград. Три блока с общо 172 апартамента ще бъдат построени в района над Югозападния университет в града. В тях ще бъдат настанени социално слаби сeмейства, които няма къде да живеят. Проектът е на стойност 9,5 млн. лева.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:23, 02.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

С водосвет за здраве започна изграждането на новите социални жилища в Благоевград. Те ще бъдат напълно завършени през месец май следващата година. В трите сгради ще има напълно обзаведени едностайни, двустайни и тристайни апартаменти.

Зорница Кралева, зам.-кмет на Благоевград:
„Надяваме се да бъдат с последна модерна техника с клас над А, ще заложим минимални изисквания при поръчката за обзавеждането. Ще има абсолютно всичко необходимо – пералня, печка, мивка, съответно за стаите напълно обзаведени с мебели.”

Общинското ръководство подготвя и промени в Наредбата за социалните жилища. Промените ще засегнат наемателите, които не се грижат добре за общинските апартаменти.

Атанас Камбитов, кмет на Благоевград:
„Имаме много случаи, когато общинските жилища се унищожават, вандалщини и т.н. Тези, които унищожават, тези, които не си плащат някакъв по-дълъг срок от време, тези, които не изпращат децата на училище и т.н., няма да имат право на социални жилища. Крайно време е да се вземат и тези мерки.”

Промените се налагат след няколко случая на вандалски прояви в общински апартаменти. Към момента в Благоевград има малко над 500 социални жилища. Всички те обаче са заети, а за настаняване спешно чакат още около 80 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наредбата за платените паркоместа пред жилищните комплекси в Пловдив - в съда
Наредбата за платените паркоместа пред жилищните комплекси в Пловдив - в съда
Цветан Цветанов е в Хасково, за да се запознае лично със скандала
Цветан Цветанов е в Хасково, за да се запознае лично със скандала