НОВИНИ

Започва седмицата на модата в София

Започва София фешън уик `2016. От утре до 26 март столицата ни се превръща в център на красотата. Второто издание на форума ще бъде още по-мащабно и ще протече в рамките на 5 тематични вечери.

bnt avatar logo
от ​Андреа Драганова
21:29, 21.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Стил, блясък и красота. София се превръща в столица на модата. Стремежът на организаторите е Седмицата на модата да се доближи максимално до традициите на Париж, Ню Йорк и Милано с двете си издания за всеки от сезоните пролет/лято и есен/зима.

Мария Бонева - организатор: Основните акценти са да покажем това, че българските дизайнери могат да бъдат наравно със световни марки.

През този сезон социална мисия на събитието е подкрепата на млади дизайнери. Студенти по моден дизайн от водещите университети в страната ще могат да покажат безплатно свои модели. Идеята за вечерта на младите таланти е на проф. Любомир Стойков.

проф. Любомир Стойков - моден експерт: Има участници не само от България, някои от най-добрите български модни къщи, дизайнери, също така компании, но и световноизвестни марки, имена, дизайнери, както и превръщащата се вече в традиция, практика корпоративна социална отговорност, т. е. жест към студентите по мода.

Специален гост през втората вечер ще бъде Евгения Живкова. Тя ще покаже своята нова колекция пролет-лято 2016 година. Свои творения ще представят също дизайнерите Мариела Гемишева и Николай Божилов. Любопитен факт е че екип на световния медиен гигант - Fashion tv ще отрази и петте вечери на седмицата на модата в София. Форумът тази година има и благотворителен характер в подкрепа на абитуриенти от социални домове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Барак Обама​: Днес е нов ден в отношенията на САЩ с Куба
​Барак Обама​: Днес е нов ден в отношенията на САЩ с Куба
МОН влага 1,5 милиона лева за сигурността в училищата
МОН влага 1,5 милиона лева за сигурността в училищата