НОВИНИ

Защо суперзвездата Кристиано Роналдо няма татуировки?

Два дни след финала на европейското първенство по футбол светът продължава да се прехласва по успеха на Португалия. Лидерът на шампионите Кристиано Роналдо този път не беше големият герой за родината си заради контузията, която получи, а милиони привърженици изказаха съчувствие към нападателя. Самият Роналдо също нееднократно е демонстрирал човещината си извън терена, с което допълнително печели симпатии. Кристиано винаги е под светлината на прожекторите, но сега ще надникнем в личното му пространство в опит да разберем защо голмайсторът не се подвежда по манията на своите колеги и категорично отказва да се татуира. Ето защо.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
19:39, 12.07.2016
10804
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Татуировките са се превърнали в отличителен белег на много спортисти. Eдно от най-популярните имена във футбола Дейвид Бекъм има 40, Лионел Меси също върви по неговия път. Любимецът на мнозина, обаче, Кристиано Роналдо няма и една мастилена точка по себе си. Защо?

Отговорът е доста необичаен - португалецът дарява кръв четири пъти годишно. Роналдо е вписан и като донор на костен мозък. Кристиано започва да прави всичко това,след като синът на съотборника му Карлуш Мартинс се разболява от левкемия и капитанът на Португалия осъзнава, колко важно е да можеш да помогнеш на нуждаещ се във всеки един момент.

Превантивна мярка при правенето на татуси е да не се дарява кръв поне 6 месеца, поради опасност от заразяване със заболявания като хепатит. Ако всичко се направи според хигиенните норми, заразата е невъзможна, твърди Александър Бояджиев, който е собственик на студио за татуировки в София.

Разбира се, самият Кристиано Роналдо дава и по-екстравагантно обяснение за липсата на татуировки по тялото си. Според суперзвездата на световния футбол просто един шедьовър не бива да бъде съсипван (чрез мастило).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътническият влак Варна-Карнобат спира да се движи
Пътническият влак Варна-Карнобат спира да се движи
Доматите на борсата в Кърналово поскъпнаха
Доматите на борсата в Кърналово поскъпнаха