НОВИНИ

Засилени мерки на границата с Гърция заради чумата по свинете

Мерки срещу разпространението на Африканската чума. Превозните средства напускащи България в посока Гърция се проверяват за незаконен износ на месо. В пограничните райони също е наложен строг контрол.

bnt avatar logo
от С. Христова, Ф. Сургов
21:20, 03.08.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

На граничните пунктове с Гърция се извършва постоянна дезинфекция на превозните средства, напускащи страната ни. За обработката с препарати отговарят инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните.

Препоръките към българските туристите, тръгнали на почивка в Гърция, са да не носят със себе си свинско месо и месни продукти. Въпреки това все още много нашенци предпочитат да си напазаруват от България храна за целия престой в чужбина.

Ако при проверките на границата бъде установено нерегламентирано изнасяне на свинско месо или продукти през границата, те се конфискуват и се предават на инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните. Тяхна задача е пък конфискуваните продукти да бъдат предадени за унищожение в екарисажи.

Въпреки засилените проверки на границата и натоварения трафик през почивния ден, днес колони и струпвания на автомобили на граничния пункт "Кулата" нямаше. Пътуващите и в двете посоки казаха, че се преминава бързо и безпроблемно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Царево се провежда ветроходната регата „Василико 2019
В Царево се провежда ветроходната регата „Василико 2019"
​Райна Кабаиванска беше отличена с наградата Мария Калас
​Райна Кабаиванска беше отличена с наградата "Мария Калас"