НОВИНИ

Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол

Напрежение и днес срещу държавните мерки за борба с чумата по свинете. Близо 30 часа продължава блокадата на пътя Сливен - Ямбол край село Крушаре. Репортерът ни Румяна Стефанова следи ситуацията.

bnt avatar logo
от Р. Стефанова, Д. Димитров
20:29, 03.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Протестът на собствениците на прасета и техни поддръжници продължава. Исканията са мерките да бъдат преразгледани, за да не се колят през август прасетата, а това да се отложи до ноември.

Остава затворен пътят Свилен - Ямбол. В сила е обходен маршрут през селата Камен, Жельо Войвода и Кабиле.

;

Протестиращите казаха, че една част от животните вече са заклани, за другите обаче стопаните са категорични, че няма да ги умъртвят доброволно.

Рано тази сутрин и стопани от ямболското село Тенево излязоха на мирен протест. По-късно те се присъединиха към протестиращите в Крушаре.

Малко преди обяд край Крушаре възникна напрежение между шофьор на автобус, преминал през полицейските постове, които отклоняват трафика.

В началото на следващата седмица предстои да бъдат обобщени данните за броя на животните, отглеждани в личните стопанства и ще се пристъпи към принудителното им умъртвяване, казаха от областната дирекция по безопасност на храните в Сливен. Стопаните се заканиха да не допуснат ветеринарните власти до дворовете си и да продължат с протестите.

;

Блокада край Крушаре остава и тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в село Войсил заради кризата с чумата по свинете
Протест в село Войсил заради кризата с чумата по свинете
Буря с пороен дъжд и ураганен вятър в София, Перник и Пловдив
Буря с пороен дъжд и ураганен вятър в София, Перник и Пловдив