САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

"Зелени библиотеки" в парковете на София

Започнаха първите за тази година "Зелени библиотеки". Те се провеждат в парковете на София и са организирани от Столичната библиотека. Участие в инициативата взимат наши поети и музиканти.

от стажант-репортер Д. Славова
12:46, 03.08.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Ако искате да се разходите навън и да се възползвате от шанса да почетете книга на открито, то имате тази възможност със "Зелените библиотеки". Днес такава имаше в Южния парк, в столицата. Всеки посетител можеше да донесе своя книга и да я замени за друга, както и да получи безплатна едногодишна читателска карта.

Юлия Цинзова - директор на Столична библиотека: "Библиобусът" има 200-годишна история, разбира се, в развитите европейски страни. При нас това е единственият "Библиобус" действащ, мобилна библиотека. На практика, посетителите на парковете имат същите възможности, които читателите на библиотеката имат. Те имат достъп до целия фонд на Столична библиотека.

В подвижната библиотека има над 1 500 книги от различни жанрове, а за най-малките са организирани уъркшопове. В инициативата се включват известни поети и музиканти.

Петър Чухов - поет, служител в Столична библиотека: Ние от Столична библиотека се опитваме всъщност да не бъдем просто едно хранилище на книги, а да излизаме и да привличаме читатели, не просто да чакаме те да дойдат в нашата сграда.

Представянето на фонда на Столична библиотека на открито, на колела, ще продължи до края на август.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Международно джет състезание се проведе в залива Перла край Приморско
Международно джет състезание се проведе в залива Перла край Приморско
Засилени проверки на Кулата за пренасяне на свинско месо към Гърция
Засилени проверки на Кулата за пренасяне на свинско месо към Гърция