НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност в София белязаха посещението на папа Франциск

Визитата на папа Франциск е белязана от засилени мерки за сигурност. Голяма част от центъра на София остана блокирана. Близо 50 автобуса с поклонници пристигнаха в столицата. Установени ли са нарушения на реда и какви ще бъдат мерките за сигурност утре, когато ще има и военен парад за Гергьовден - вижте от прякото включване на Тихомир Игнатов.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова Тихомир Игнатов
20:29, 05.05.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Днес през целия ден атмосферата в София беше белязана от харизмата на папа Франциск. По улиците можеха да се видят развълнувани хора, които търпеливо чакаха своя ред на опашките пред пунктовете за проверка, някои дори носеха плакати със себе си.

От МВР заявиха, че по време на обществените мероприятия не са допуснати нарушения на реда. Около обед на един от централните булеварди е задържан 58-годишен мъж, който е носил забранени предмети в себе си.

;

Центърът на столицата днес буквално беше блокиран. Организацията беше добра и нямаше нерви и напрежение.

Хората се вслушаха в призива да оставят колите си. Освен основните улици - „Цар Освободител“, „Оборище“ и „Московска“, по необходимост се затваряха и други участъци, които не бяха обявени предварително.

Въпреки че днес имаше проблеми с трафика, затворените софийски улици се превърнаха огромни пешеходни алеи и същински рай за велосипедистите.

;

Пред ресторанта, в който папа Франциск е обядвал, се бяха събрали много хора.

Йордака Трифонова: Освен че всичко е заградено, наистина има специална атмосфера със самото присъствие на Светия отец тук.

Утре мерките за сигурност в София остават същите. Кулминацията на посещението на папата е молитвата за мир на площад "Независимост".

Пунктовете за проверка ще важат и за хората, които искат да видят традиционния военен парад. Той ще започне в 10 часа на площад "Княз Александър I". Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние, носенето на хладно или огнестрелно оръжие също е забранено. Препоръчва се на място да не се носят обемисти багажи.

Дроновете на парада са абсолютно забранени. От Столична община призовават желаещите да посетят парада да не чакат последния момент. Пунктовете ще работят няколко часа преди събитието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Северна Македония избра новия си президент
Официално: Северна Македония избра новия си президент
Ветко Арабаджиев остава в ареста
Ветко Арабаджиев остава в ареста