НОВИНИ

Завършват най-голямата картина на открито в България

В Кюстендил днес ще бъде завършена най-голямата картина на открито в България - автопортрет на Владимир Димитров-Майстора. Арт-проектът се осъществява от 30 младежи от школата "Новите майстори" на кюстендилския художник Евгени Серафимов.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
10:33, 06.07.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Проектът, чието начало беше поставено преди три дни, носи името "Майстора на един декар". На централния площад в Кюстендил беше пресъздаден един от най-известните автопортрети на Владимир Димитров-Майстора. Идеята за огромния портрет дошла от младежи, желаещи да правят изкуство на открито.

Евгени Серафимов - ръководител на школата „Новите майстори"
- 60 деца в Кюстендил, на площад „Велбъжд" , въоръжени с четки и мечета, попълваха безкрайно голямата черна брада на Владимир Димитров-Майстора и бяха безкрайно щастливи, защото участват в нещо хубаво. Това е Кюстендил и любовта му към Майстора, любовта към изкуството. Това е единственият град в България, където може да се направи такова нещо, защото Майстора е само тук.

Заредени с огромен ентусиазъм и вдъхновение са и участниците в проекта.

- Първо го очертахме с бяло, с едни дълги конци, после го оцветихме и повторихме някои неща, защото ни свършиха повечето цветове като кафявото и черното. Беше забавно и ми хареса.

- Любовта ми към изкуството. Това ме предизвиква аз да съм тук и да участвам с много други художници - и млади, и по -стари - да създаваме изкуство, което освен да краси града ни и да показва колко много художници имаме. Това показва как заедно можем да постигнем нещо огромно и значимо за града ни.

Тази вечер от 19 часа жителите и гостите на града ще имат възможността да станат част от официалното и атрактивно откриване на най - голямата картина на открито на Владимир Димитров-Майстора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната каса във Варна с повече договори
Здравната каса във Варна с повече договори
Учени рисуват очи по добитъка, за да го предпазят от лъвове
Учени рисуват очи по добитъка, за да го предпазят от лъвове