НОВИНИ

Няма наплив пред НАП за възстановяване на здравноосигурителните права

Дни преди последния шанс за по-евтино възстановяване на здравноосигурителни права наплив от хора пред гишетата на приходната агенция няма. Някои от длъжниците не са си плащали с години, коментират от НАП.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
07:07, 21.12.2015
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Част от хората предпочитат вместо да се осигуряват, да се лекуват при частни лекари и да плащат директно на тях. Така или иначе тези, които решат да възстановят здравноосигурителните си права след 23-ти декември ще трябва да платят осигуровки за 60 месеца, вместо за 36 както e в момента.

Росен Бъчваров - говорител на НАП: "Тук не говорим за това колко време имат хората да направят едно или друго, а това е всеки, който не е изпълнявал законовото си задължение до сега има последен шанс до 23 декември да внесе липсващите 36 вноски, защото от януари възстановяването на здравни права ще е значителни по-скъпо."

А иначе всеки може да провери дали е здравноосигурен на сайта на НАП или на колцентъра на агенцията.

Росен Бъчваров - говорител на НАП: "Справката е много проста срещу въвеждането на ЕГН системата казва човек със или без здравноосигурителни права е и съответно, ако има пропуснати вноски може да ги изчисли на сайта на НАП и да ги внесе."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 30 хиляди глоби за превишена скорост за тази година
Над 30 хиляди глоби за превишена скорост за тази година
Един от осъдените за групово изнасилване в Индия излезе от затвора
Един от осъдените за групово изнасилване в Индия излезе от затвора