НОВИНИ

Жалба за насилие над 17-годишен младеж в размирното село Галиче

Два месеца след ареста на кмета Ценко Чоков и сина му Мартин, страстите в село Галиче не стихват. След като неотдавна бе нанесен побой на свидетел срещу Чокови, сега жалба за насилие е подал 17-годишен младеж от другия лагер.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
20:57, 02.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Пред нашия екип Стефан Тончев разказа, че е бил безпричинно ударен в лицето с бокс от друг местен младеж. Набеденият за побойник Радослав Илиев е основен свидетел срещу Чокови и дълго време беше под полицейска закрила, след като обвини в насилие кметския син Мартин.

Стефан Тончев: Радослав със семейството си викат, че ГДБОП е с тях, големи хора имат, и без нищо да му направя- дойде и ме удари.

Атанаска Димитрова, баба на пострадалия: Той вика, че ние сме със Ценко - с никой не съм! И затова стана тая вражда, та удари детето.

Версията на Радослав за случилото се обаче е съвсем друга.

Радослав Илиев: Аз не съм Мартин Чоков, само това ще кажа. - Какво означава в превод? - Само той се бие с бокс. Привърженици на Ценко Чоков по всякакъв начин се опитват да ме принудят да си оттегля показанията срещу Чоков, но аз това никога няма да го направя.

Петя Христова, майка на Радослав: Мога да ви кажа, че вече 8 месеца ни тормозят и всячески искат направо психически да ми уморят детето.

По случая се води дознание в Районното управление на МВР в Бяла Слатина. И двете страни на конфликта в Галиче смятат, че трябва да има денонощно полицейско присъствие в размирното село, за да не се стигне до по-тежки инциденти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доматите рекордно скъпи. Защо?
Доматите рекордно скъпи. Защо?
Издигнаха българския флаг в Олимпийското село в Рио
Издигнаха българския флаг в Олимпийското село в Рио