НОВИНИ

Жельо Бойчев: На здравеопазването не трябва да се гледа като на търговия

Един мораториум с решение на Народното събрание е доста сериозно. Това е един по-сериозен акт, с който парламентът ще изрази своята воля и ще стимулира поредица от действия в здравеопазване. Това каза в "Денят започва" Жельо Бойчев, зам.-предс. на "БСП за България" по повод предложението на левицата за нов мораториум върху лицензирането на нови частни болници.

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 06.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Зам.-предс. на БСП допълни, че това е само една от стъпките, които предприема левицата. Освен това ще организира много сериозен дебат с експерти за това как трябва да изглежда здравеопазването в България.

Жельо Бойчев, зам.-предс. на "БСП за България": Когато готвихме нашите алтернативи, видяхме каква е ситуацията. Направихме разрез на всички проблеми, здравеопазване и образование са може би на първо място. Вижда се, че след като определени модели не дават нужен резултат, трябва да бъдат променени. Левицата имаше смелостта да каже "край", нужна е цялостна, радикална промяна. Това болницата да не са търговски дружества е една много малка стъпка. Тя е израз на желанието ни да не се гледа на здравеопазването като на търговия, на стока. Това е проблемът, който казваме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правната комисия към НС осъществява процедура на диалог с главния прокурор
Правната комисия към НС осъществява процедура на диалог с главния прокурор
Няма промени при начина на изчисление на сметките към Топлофикация
Няма промени при начина на изчисление на сметките към "Топлофикация"