НОВИНИ

Жена почина, след като падна от борда на яхтата си на регатата "Кор Кароли"

Трагичен инцидент помрачи ветроходната регата „Кор Кароли“ само три часа след старта на състезанието. 39-годишната Йоана Атанасова падна зад борда на яхта „Скорпион“, която се е преобърнала заради голямото вълнение. Състезателката e извадена от водата жива, но е починала на борда на лодка „Аморе“, която се притекла на помощ на екипажа. Заради инцидента регата беше прекратена.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
19:11, 12.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Инцидентът е станал в 12:10 часа в района между Бяла и Иракли по време на първия етап от състезанието. Заради силния вятър, чиито пориви достигнали до 28 възела, яхтата „Скорпион" се обръща и тримата членове на екипажа, които са от Бургас, падат във водата.

К.д.п. Тома Томов, председател на фондация „Кор Кароли": "Единият успява да се качи, за да продължи да управлява, а другите двама се изгубват във вълните. Веднага бе обявена тревога."

Йоана Атанасова и съпругът ѝ се борят с големите вълни в продължение на 30 минути. Открива ги екипажът на лодката „Аморе" и ги качва на борда.

К.д.п. Тома Томов, председател на фондация „Кор Кароли": "Жената не беше в добро състояние. После се подобри състоянието ѝ, дадоха информация от лодката. В крайна сметка се стигна до фаталния край."

На борда на лодка „Аморе" ветроходката изпаднала в шок и спряла да диша, съобщиха още организаторите. Точната причина за смъртта ѝ се изяснява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова откри нова пречиствателна станция
Фандъкова откри нова пречиствателна станция
Лидерът на ВМРО иска спешно свикване на КСНС
Лидерът на ВМРО иска спешно свикване на КСНС