НОВИНИ

Жители на Благоевград искат охрана в парк „Ловен дом”

Зрители на БНТ 2 сигнализираха, че една от най-предпочитаните зони за отдих - парк „Ловен дом” в Благоевград, е занемарен. Местата, на които се провеждат тренировки по тенис и футбол, са обрасли в трева. Живеещите близо до парка са притеснени, че често в парка свободно пасат животни.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
09:50, 05.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Хора, които често посещават парка казаха, че тревните участъци в градския парк „Ловен дом“ не са почиствани отдавна. Алеите в парка са обрасли с висока трева и храсти.

Незабравка Калпачка:
„Пътечките поне да направят така. Да може да минават дечица, да минават възрастни хора, да е малко по-чистичко. Ако е зеленинка, всеки иска на хубаво, на зеленко.“

Преди три години паркът бе обновен. Посетителите разказаха, че тогава парка се е стопанисвал по-добре.

Незабравка Калпачка:
„Всичко се изкраде, почнаха да настояват, обаче - те го сложат, они го откраднат. Не става. Да може да оправят поне дечицата да излезнат на зеленко, на люлчица да се полюлеят, да им мине малко времето и да се приберат.“

След подаден сигнал от граждани на горещия телефон, от община Благоевград се ангажират да направят проверка и оглед на целия терен на парк „Ловен дом“. След което ще бъде направено основно почистване на района и необходимата санитарна сеч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Радев: Увеличение на полицейските заплати може да има от догодина
Валентин Радев: Увеличение на полицейските заплати може да има от догодина
Проверка на дивеча в Североизточна България
Проверка на дивеча в Североизточна България