НОВИНИ

Жители на "Люлин" на протест срещу съседи

Жители от столичния квартал "Люлин" протестират срещу техните съседи, които държат мръсно и постоянно вдигат шум. Хората се оплакват, че апартаментите им са пълни с гризачи, а от жилищата им се носи силна миризма. Задният двор на блока е превърнат в склад за събиране на битови отпадъци.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
11:10, 05.06.2016
5876
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Люлин, блок 21 до Кипърските общежития. Срещаме се с потърпевшите. От страх, живеещите в сградата отказват да застанат с лице пред нашата камера. Все пак, ни разказват за конфликтните си съседи, които са от ромски произод. Преди 15 години ги настаняват тук от някогашната Асанова махала, дават им общински жилища.

Любка Вишанова, домоуправител: Чувалите с боклука, това е всекидневно. Долу мазетата са пълни до горе с боклуци, преливат просто преливат. Откакто са дошли, ходила съм няколко пъти при кмета, при различни кметове.
Милко Младенов - кмет на район Люлин: През 2013 последният официален сигнал, който получихме от етажната собственост даде основание и извършихме проверка, респективно три семейство към онзи момент, които не спазваха правилата, бяха изведени по съответния ред.
;

Съседите обаче са категорични, че проблемът им остава нерешен, а мерките не са достатъчно сериозни.

Николай Тимотеев: Вчера на четвъртия етаж плъх. Ей толкоз голям. Гоних го, обаче е по-хитър от мене и избега.

Проблемните семейства отказаха да застанат пред нашата камера. От кметството твърят, че ги проверяват всяка седмица. Санкциите за лошото стопанисване на общинските жилища започват от 20 лева и стигат до 100 лв.

От Столичния инспекторат по чистотата в "Люлин", коментираха, че също са запознати със случая. Кметът на район "Люлин" обаче твърди, че не липсват и примери за ромски семейства, които стопанисват добре общинските си жилища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът се прекланя пред паметта на Мохамед Али
Светът се прекланя пред паметта на Мохамед Али
„Вяра и лъжа в поемата „Септември“ на Гео Милев“ на изпита в СУ
„Вяра и лъжа в поемата „Септември“ на Гео Милев“ на изпита в СУ