НОВИНИ

Плащането на местните данъци и такси в Радомир вече и по електорнен път

Местните данъци и такси в Радомир вече ще могат да се плащат онлайн. 12 електронни услуги за граждани и фирми са достъпни на страницата на общината. Освен Радомир кметовете на Габрово и Бургас също успешно са внедрили електронното управление в своята дейност. Онлайн услугите са достъпни за гражданите от месец и с тях се цели повишаване на нивото на административното обслужване.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
21:25, 04.08.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Безкрайно чакане, нерви и постоянно разкарване до общината.Всичко това вече ще бъде спестявано на жителите на община Радомир. По-малко от 10 минути ще са необходими за електронното подаване и за плащане на административната услуга.

Валери Борисов, зам.-министър на транспорта и информационните технологии:
Основната цел на този проект освен разработката на електронните административни услуги за общината е чрез тях гражданите на съответните общини да бъдат улеснение в комуникацията си със съответната общинска администрация.

До този момент около 3 хиляди души са се запознали с електронните услуги на страницата на общината, а 15 вече са ги използвали. До сега една от бариерите пред хората да забравят за хартиените формуляри и да използват компютъра беше високата цена на електронния подпис.

Валери Борисов, зам.-министър на транспорта и информационните технологии:
Информационно обслужване, държавното дружество, което е доставчик на удостоверителни услуги предлага електронен подпис на цена 12 лв на година или по 1 левче на месец.

По-младите са категорични, че задължително ще се възползват от възможностите,които дават електронните услуги.

Станислав:
Много по-малко се занимаваме и спестяваме време.Времето е пари,както знаем.
Анита:
Имам доверие напълно на системата и бих подала по този начин искане за издаване на такива документи.

С помощта на новите онлайн услугите Министерството на транспорта цели да намали непрекъснатото разнасяне на удостоверения от гише на гише и да повиши качеството на административното обслужване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Какво има в олимпийския факел
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Какво има в олимпийския факел
Нова техника в Урологията в УМБАЛ „Пловдив”
Нова техника в Урологията в УМБАЛ „Пловдив”