НОВИНИ

Жълт код за сняг и поледици в 12 области за 5 януари

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 12 области на страната за 5 януари, четвъртък, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 04.01.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Синоптиците очакват, че в планинските райони в тези области ще завали сняг и ще се образува снежна покривка до 10 см, а през нощта срещу петък валежите ще се усилят.

През тази нощ облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планински райони - от сняг. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса.

Утре през деня ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.


Каква е готовността и на пътните служби във връзка с очакваното влошаване на метеорологичната обстановка - вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приютът за бездомни във Варна е препълнен, има нужда от помощ
Приютът за бездомни във Варна е препълнен, има нужда от помощ
Стрелба в ресторант в Истанбул
Стрелба в ресторант в Истанбул