НОВИНИ

„Журналисти в училище"

„Журналисти в училище". Инициативата на Фонд "Валя Крушкина" отново срещна ученици и репортери. За обективността на медиите и професията на журналиста си говориха в столичното 73-то СОУ "Владислав Граматик"и в СОУ "Свети Паисий Хилендарски" в град Златица.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:30, 12.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Защо има толкова негативни новини? Защо журналистите манипулират фактите? Понасят ли те отговорност за грешките си? 17-годишните питаха, а журналистите този път трябваше да отговарят.

"Журналистите се явяват хората, които манипулират, явяват се в лицето на едни лъжци. Къде остава моралът?"

Мария Цънцарова - журналист: Зад всеки репортаж, който правя аз стоя с името си, затова съм изключително внимателна към всяка дума, която казвам.

Мария Чернева - журналист: Основателни критики, за съжаление. Наложи се да отговаряме за така лошите тенденции в журналистиката и в медиите, за които най-малко националните медии носят отговорност.


;

В Златица разговорът за журналистиката бе с репортера Благой Цицелков. И там учениците имаха какво да кажат за реда на новините.

"Новините са ми повече за възрастни, само лоши факти, които може би на всички са ни ясни, катастрофи, неща, които мен не ме засягат".

Срещите с носителите на наградата Валя Крушкина ще продължат и следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата наредба за категоризация на хотелите изправя пред трудности бранша
Новата наредба за категоризация на хотелите изправя пред трудности бранша
10-годишно момче от Куклен има нужда от помощ
10-годишно момче от Куклен има нужда от помощ