НОВИНИ

Над 1/3 от плажовете на Северното Черноморие ще се охраняват през лято

За останалите трябва да се грижи държавата. Задължение на общината пък е да почиства плажните зони, които за цялата област Варна са 66.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 12.06.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

На концесия вече е взет Офицерски плаж-Изток. За плажа в Аспарухово пък само един кандидат е проявил интерес, въпреки значителното намаляване на тръжната цена. Той ще започне да стопанисва пясъчната ивица, ако в законния двуседмичен срок не бъде обжалван резултатът от търга. Плажът е любимо място за варненци и гостите на града. Шкорпиловци и Камчия също са притегателни места за туристите, тази година обаче те остават без концесионери.

Стоян Пасев - областен управител на Варна: "Ще съдействаме и с табели, с които разполага областната управа, така че това е обезопасяването. Друг проблем е, че пак имаше проливни дъждове, за района на плаж Камчия реката е донесла много наноси и трябва да се изчисти плажната ивица. Там с помощта на СОК "Камчия" и на кмета на Аврен с общи усилия ще направим всичко възможно да се изчистят наносните материали".
;

Областните управители на Варна и Бургас предлагат водното спасяване да се отдели от Закона за обществените поръчки, за да има директно договаряне с морските спасители, които и без това не достигат. Повечето от завършилите курсове не се задържат в България. Тях не може да ги задържи предлаганото заплащане от 2 000 лева, защото в чужбина получават двойно повече. И друга важна информация за сигурността на туристите край морето - 144 полицейски служители от вътрешността на страната ще бъдат командировани във Варна за летните месеци. Те ще бъдат разпределени в курортите край града, като най-много се очаква да бъдат в "Златни пясъци". Обезпечена е сигурността и на жителите и гостите на Каварна. Във връзка с по-богатия културен календар на общината е възможно да се потърси съдействие за осигуряването на по- засилено полицейско присъствие, но към момента съставът е напълно достатъчен, това е потвърдила Нина Ставрева - кмет на Каварна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят наименованията на близо половината училища в страната
Променят наименованията на близо половината училища в страната
Пътната полиция започва акция Ваканция
Пътната полиция започва акция "Ваканция"