НОВИНИ

Журналисти влизат в училище

За поредна година журналисти от БНТ влизат в училище, за да отговорят на ученически въпроси. Инициативата е на Фонд "Валя Крушкина". Над 300 училища в цялата страна кандидатстваха, за да се срещнат с най-популярните журналисти у нас. БНТ е с най-много покани. Днес беше първата среща. Разговор за обективността на медиите и професията на журналиста в столичното 35-o училище "Добри Войников".

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
19:54, 15.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В училището, наречено на Добри Войников,един от най-значимите драматурзи, журналисти и общественици на 20-и век, се състоя първата за тази година среща на ученици с утвърдени журналисти.

Имате ли свободно време? През цялото време ли сте в телевизията?
Имало ли е моменти, в които сте искали да се откажете от професията?

Благой Цицелков - репортер на БНТ:
Трябва да знаеш, че го искаш. Да си представиш коя е твоята тема и когато ти се случи да имаш този стаж, трябва да намериш някой, който да ти повярва.


;

Децата не подминаха и темата за насилието в училище. Попитаха и защо преобладават негативните новини. Учениците признаха, че биха искали добрите новини да са повече, като тази за успеха на Кристиан Костов на Евровизия.

Благой Цицелков - репортер на БНТ:
Една новина, която определено е добра и доказателство, че хората искат да виждат такива неща, дори за това как се изгражда модела на младите хора за подражание и това, което много ми хареса, че те казаха , че Кристиян е модел, който заслужава да бъде подражаван за разлика от много други млади лица, които търговските медии ни натрапват.
;

И още много въпроси получиха своите отговори-колко много дава журналистиката, но и колко много взима, колко е опасно да си повярваш прекалено,да цениш екипа, с който работиш. Тогава идва и успехът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчелари дариха кошери на свой колега от Хитрино
Пчелари дариха кошери на свой колега от Хитрино
Опасни плочки пред входа на НДК
Опасни плочки пред входа на НДК