НОВИНИ

Зимни бедствия в Европа и САЩ

Най-малко 13 души загинаха при кално свлачище в Монтесито, близо до Лос Анджелис. Свлачището помете няколко къщи след силна буря в Южна Калифорния. Студът и снегът все още са сковали части от Европа. В Швейцария се наложи евакуация.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:47, 10.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
ЕВАКУАЦИЯ НА КУРОРТ В ШВЕЙЦАРИЯ

13 000 души в швейцарския курорт Цермат започнаха да се евакуират с хеликоптери заради опасност от лавини. Световноизвестният курорт е откъснат от света, след като снегът блокира пътя към него. Пистите са затрупани, лифтовете не работят. Въздушният мост извозва по 100 души на час в село, което се намира на шест километра. Очаква се железопътният транспорт да бъде възобновен.

ИЗКУСТВЕНИ ЛАВИНИ В ШВЕЙЦАРИЯ

В швейцарския кантон Вале, където е курортът Цермат предприеха мерки за успокояване на ситуацията с обилния снеговалеж. Там хеликоптер предизвиква изкуствени лавини, за да обезопаси района. Операцията започна вчера и продължава и днес.

ЗАМРЪЗНАЛИ КОЛИ В ГЕРМАНИЯ 

Студът и снегът в Германия превърнаха колите навън във футуристични скулптури. Гледката е от планински район, близо до границата на Федералната република с Чехия.

СНЯГ В МАРОКО

Съвсем друга е зимната обстановка в Атласките планини в Мароко. Там също падна сняг, но по-скоро за радост на очите и любителите на зимните спортове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 300 социално слаби получават безплатно топъл обяд в община Кюстендил
Близо 300 социално слаби получават безплатно топъл обяд в община Кюстендил
Изнесено заседание на правителството в обновената зала 3 на НДК
Изнесено заседание на правителството в обновената зала 3 на НДК