1 починал и двама излекувани от COVID-19 в Русе за последното денонощие

от БНТ
15:44, 01.08.2020
Чете се за: 01:20 мин.
Животът
починал двама излекувани covid русе последното денонощие

Нов смъртен случай от COVID-19 е регистриран в Русе, сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция. Това е мъж на 79 години, който не е от огнището в дома за стари хора "Възраждане“. Той е бил хоспитализиран в Университетска болница "Канев“, където е бил поставен на кислородна терапия.

Броят на излекуваните вече е 74, което означава, че за последното денонощие са излекувани нови двама души, съобщиха още от РЗИ.

От активните случаи 32% са мъжете, а жените са 68%, което като бройка е съответно 56 и 99. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 87, което в проценти е респективно 63% и 37%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 281, а за други 6934 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7215.

Отчитайки новообявените случаи от днес, диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 234, като активните случаи са 155, уточниха от Регионалната здравна инспекция. От тях 40 са на болнично лечение, а другите 115 са под домашна изолация.

Както по-рано бе съобщено, за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 34 нови случая на коронавирус, от които 33 са в дом за стари хора "Възраждане“ в Русе, като 32 от положителните PCR проби са при обитатели на дома, а една е при социален работник от институцията. Така към момента общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение достигна 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. Два са смъртните случаи.

От останалите обитатели 24 са настанени в лечебни заведения, като 18 от тях са в Университетска болница "Канев“, трима в УМБАЛ "Медика Русе“, а един в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 19 души са безсимптомни и са изолирани във вила "Липник“ в село Николово, която е на община Русе, други 36 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка. Другата санитарка, медицинската сестра, трудотерапевтът и социалният работник са под домашна карантина.

Другият потвърден случай от днес е на жена на 55-годишна възраст от гр. Бяла. Тя е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Министерството на туризма сезира МВР за паркирани коли върху дюни на Крапец
Министерството на туризма сезира МВР за паркирани коли върху дюни на Крапец
Пожар избухна в автоморга край Пловдив (Снимки)
Пожар избухна в автоморга край Пловдив (Снимки)