33 нови случаи на COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе

от БНТ
08:42, 01.08.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
случаи covid дом възраждане русе
Снимка: Десислава Кулелиева

90 души достигна общият брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора "Възраждане" в Русе. Само за последното денонощие броят им се е увеличил с 33, по данни на Регионалната здравна инспекция.

От новообявените случаи в социалното заведение – 32 са при обитатели на дома, а един е при социален работник от институцията. Така от общия брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора 90 души, 83 са потребители на социалната услуга, а 7 души са от персонала.

Няма нови смъртни случаи, след като жена на 86-годишна възраст почина на 30-ти юли в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ "Медика Русе", а мъж на 80 години почина в понеделник в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница "Канев", където беше интубиран.

За последните няколко дни от страна на Регионалната здравна инспекция в Русе са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване на обитатели на дома за стари хора, като 66 от тях са се оказали положителни. Други девет проби са взети от персонала и една от тях също е положителна.

Освен в дом "Възраждане", в Русе има още един нов случай. По този начин диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията в областта е 234, като активните са 159, отчитат още от Здравната инспекция.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Километрична опашка на ГКПП "Кулата" за Гърция
Километрична опашка на ГКПП "Кулата" за Гърция
От днес: ДДС за виното и бирата става 9%
От днес: ДДС за виното и бирата става 9%