НОВИНИ

10 лекари от болницата в Гоце Делчев вече не са на работните си места

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 08.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Общинският съвет в Гоце Делчев свика извънредна сесия заради напусналите лекари от местната болница. Здравното заведение обслужва жителите на 4 общини в региона. Причината за напускането на лекарите е несъгласие с начина на управление на болницата. В същото време Върховната административна прокуратура разпореди проверка по случая.

10 от лекарите в гоцеделчевската болинца вече не са на работните си места, на останалите 4-ма до дни им изтича едномесечното им предизвестие.

Д-р Милан Първанов - завеждащ на Отделението по реанимация: Наруши се изобщо климатът за работа. Това е един отровен климат, който на нас ни пречи да си вършим работата. Ние идваме потиснати на работа, всеки ден се вършат неща, които не се връзват със здравата мисъл и разум.

Недоволството на медиците срещу начина, по който се управлява здравното заведение, е още от декември миналата година.

Никола Джингаров, общински съветник от ГЕРБ: Категорична подкрепа за лекарите, тъй като това са хората, които са ни лекували по всяко време. Това е втора сесия, която се опитва да гласува съвета.

Димитър Балтаджиев, председател на Общински съвет - Гоце Делчев: Лекарите са реагирали адекватно, съжалявам, че напуснаха болницата. Ако се стигне до освобождаване на управителя, се назначава временен управител.

Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев: В момента трябва да се вземе обективно решение. Призовавам да се направи крачка назад, за да успокоим гражданите и населението. Съжалявам, че в такава голяма епидемия занимава хората с такъв огромен проблем.

Въпреки че беше обещал, директорът на болницата д-р Владислав Улевинов, не пожела да коментира казуса. На заседание на Общинския съвет днес предстои да се вземе решение дали той ще запази поста си или ще бъде сменен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Танева: Има достатъчно агнешко, за да се задоволи националното потребление
Десислава Танева: Има достатъчно агнешко, за да се задоволи националното потребление
Щабът и премиерът обмислят достъп до планините и парковете
Щабът и премиерът обмислят достъп до планините и парковете