НОВИНИ

100 хотелски места и 30 частни адреса за бежанци осигуряват в Хасковска област

100 хотелски места частни адреса бежанци осигуряват хасковска област
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 10.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

100 са местата в хотели в Хасково, Минерални бани и Стамболовско и 30 са частните жилища, които имат готовност да посрещна семейства, бягащи от войната в Украйна.

Създадена е необходимата координация между Центъра за спешна медицинска помощ и МБАЛ – Хасково, във връзка с очаквана бежанска вълна. Най-голямата болница в Хасковска област е осигурила 30 легла за чужденци. Това съобщиха от Кризисния областен център, който координира и съдейства за организацията по приемането на бежанци.

Към днешна дата в областта има общо 54 бежанци от Украйна. 25 от тях са настанени в частни домове, 12 са в хотел в Минерални бани, а други 17 в туристически комплекс Радиево.

Частните лица, приемащи украински граждани, трябва да ги регистрират в МВР, както и да уведомят Областна администрация. За настанените в хотели информацията постъпва чрез системата с адресни карти, които задължително се подават в полицията. Пребиваващите получават регистрационна карта на чужденец с временна закрила.

На телефон +359 886 62 26 77 може да се подава информация за лица, които желаят да предоставят места на настаняване, дарения, както и да хора, които пристигат на територията на област Хасково или вече са настанени, казват още от Щаба.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Василев смени ръководството на Национална спортна база
Министър Василев смени ръководството на Национална спортна база
Морено и Гарсес вече тренират на пълни обороти с ЦСКА
Морено и Гарсес вече тренират на пълни обороти с ЦСКА