НОВИНИ

115-а вечер на протести в София

Николай Минков
от Николай Минков
19:10, 31.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

115-а вечер на протести у нас. Исканията са за оставки на правителството и главния прокурор, предсрочни избори и машинно и дистанционно гласуване.

Малко преди 19.00 ч. камион, натоварен с тикви, бе стоварен на площад "Независимост". Идеята на "Отровното трио" в 115-ата вечер на протести бе да дадат възможност на всички недоволни от правителството и главния прокурор, и в духа на днешния празник Хелоуин, да проявят творчество, да издълбаят послание в жълтите есенни плодове, а който е с по-добри художествено-скулптурни умения да направи и незабравима творба.

По същото време майките от "Системата ни убива" организираха друг оригинален начин да отбележат празника на тиквите. Те подредиха пред сградата на Народното събрание - бившия Партиен дом, тикви със снимките на всички депутати, които подкрепиха предложението на ГЕРБ за иницииране на промяна на Конституцията.

Всеки може да си вземе тиква вкъщи и да я сготви по оригинална рецепта. От "Отровното трио" призоваха за снимки, които да качат на страницата си във фейсбук.

Малко след 20.30 ч. протестиращите се отправиха на шествие по "Цар Освободител", което завърши на Орлов мост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция и Турция след труса: Спасителните акции продължават
Гърция и Турция след труса: Спасителните акции продължават
Ново нападение във Франция: Неизвестен простреля свещеник в Лион
Ново нападение във Франция: Неизвестен простреля свещеник в Лион