НОВИНИ

136 снегорина са обработвали улиците на София през нощта

136 снегорина обработвали улиците софия нощта
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:56, 22.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София, са работили през изминалата нощ в столицата.

Извършени са обработки срещу заледяване на пътните платна на улици, по които се движи градският транспорт и главни улици във всички райони на столицата.

Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в районите "Възраждане", "Средец", "Оборище", "Враждебна", "Витоша", "Овча купел", "Панчарево". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. Тече втора обработка на улиците, по които се движи градският транспорт.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове" в природен парк "Витоша".

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината. Към момента са почистват прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Напомня се на шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

По прогноза валежите от дъжд и сняг ще продължат и през днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес до 31 март: Нови ограничителни мерки влизат в сила за цялата страна
От днес до 31 март: Нови ограничителни мерки влизат в сила за цялата страна
Жълт код за значителни валежи от дъжд, сняг и виелици
Жълт код за значителни валежи от дъжд, сняг и виелици