НОВИНИ

Жълт код за значителни валежи от дъжд, сняг и виелици

bnt avatar logo
от БНТ
05:52, 22.03.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес валежите ще продължат. В повечето райони ще вали сняг, на много места по поречието на Дунав - дъжд и сняг, в Източна България - дъжд.

По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен.

С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 1° и 6°.

В Югоизточна България температурите ще са сравнително високи, дневните ще достигат на места до към 8°; възможно е слабо да прегърми.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

Във вторник и сряда ще превалява вече по-слабо и на по-малко места, но застудяването ще продължи. В четвъртък облачността ще намалее, сутрешните температури рязко ще се понижат, но през деня ще започне постепенно затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
136 снегорина са обработвали улиците на София през нощта
136 снегорина са обработвали улиците на София през нощта
943 нови случаи на коронавирус у нас, расте броят на приетите в болница
943 нови случаи на коронавирус у нас, расте броят на приетите в болница