НОВИНИ

14 българи се прибраха от Израел, тази вечер се организира още един чартърен полет

живо брифинг министерството външните работи
bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 13.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Министерството на външните работи в координация с посолствата на Република Гърция и на Република Северна Македония осигури прибирането на още 14 българи.

След като в неделя организира прибирането на 92 българи с първия полет и 76 с втория, МВнР чрез Посолството на Република България в Тел Авив и Дирекция „Ситуационен център“ успя да осигури още 57 места за български граждани в полет на частна авиокомпания на 11 октомври.

Сред успешно изведените от страната бяха 29 туристи, семейства с малки деца и граждани, намиращи се в особено рискови зони, хуманитарни случаи.

На 12 октомври с помощта на посолството на Република Гърция в Израел бяха прибрани още 11 българи.

Днес е организирано прибирането на още трима български граждани чрез посолството на Република Северна Македония в Израел.

Министерството на външните работи информира желаещите да напуснат територията на Държавата Израел български граждани и членове на техните семейства (съпруг/съпруга и деца до 18 г.), че на 13 октомври след 20.00 ч., ще бъде изпълнен чартърен полет Тел Авив - София.

Цената на билета е 200 евро, с включен един брой чекиран багаж, до 23 кг.

Желаещите да закупят самолетни билети български граждани, следва да заявят това на имейл: crisis@mfa.bg, с цел получаване на допълнителни указания. В имейла следва да бъдат изпратени трите имена на всички пътуващи на латиница, ЕГН и копие на задграничен паспорт.

В Посолството на Република България в Тел Авив функционират два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно: + 972 54 764 0089 / + 972 54 595 4379.

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на Consulate.TelAviv@mfa.bg, както и на Ситуационния център в МВнР на имейл: crisis@mfa.bg и на телефони: +359 2 948 24 04 / +359 2 971 38 56.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Шалом" благодари на прокуратурата за позицията за пропалестинските шествия
"Шалом" благодари на прокуратурата за позицията за пропалестинските шествия
Четирима възрастни и бебе пострадаха в катастрофа в София
Четирима възрастни и бебе пострадаха в катастрофа в София