НОВИНИ

140 човека са се записали за ваксиниране в столичната "Света Анна"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 11.03.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Започва ваксинирането на всички записали се за имунизации в електронната система. Над 70 000 души са заявили желание.

Във ваксинационния център на болница "Света Анна" в София вече започна ваксинирането на хората, подали заявление по електронен път. Имунизациите ще се извършват с "Астра Зенека".

Зам.-директорът по медицинските дейности д-р Ивелина Георгиева уточни, че в болницата днес ще бъдат ваксинирани 140 човека.

"Ако някой закъснее, ще бъде обслужен по-късно, ако някой се откаже, защото пациентите са направили избор на друга ваксина или нямат възможност да дойдат, то тогава ваксините ще останат за следващите записани по реда си", обясни д-р Георгиева.

По думите й, единствената причина да бъде върнат човек, ако той има някакво заболяване или състояние, което е противопоказание за ваксиниране, но това се случва рядко. След консултация с лекар и преценка те могат отново да се върнат и да бъдат ваксинирани.

В момента работят четири кабинета, като има възможност да бъдат отворени и още и дори да работят и през нощта, ако има много желаещи.

"За София област общо са предвидени 14 ваксинационни центрове. Почти всички работят, има проблем с този в Сливница, защото лекарката, която трябваше да провежда ваксинацията, се е разболяла. Там имахме записани четирима за ваксинация днес, предупредени са по телефона, предложено им е да дойдат да се ваксинират в "Света Анна" или да изчакат да се излекува лекарката", каза говорителят на болницата Антон Луков.

Той уточни, че няма количества от "Пфайзер" в момента и хората, които искат друга ваксина, а не "Астра Зенека", ще трябва да изчакат.

230 са леглата, заети с болни от Ковид, общо са предвидени около 260 легла в болница "Света Анна". Седем клиники са преобразувани в ковид отделения плюс инфекциозно.

Репортер: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Борислав Борисов: Колкото повече хора се ваксинират, толкова рискът от развитие на мутации намалява
Доц. Борислав Борисов: Колкото повече хора се ваксинират, толкова рискът от развитие на мутации намалява
Свършиха леглата за заразени с COVID пациенти в пазарджишката болница
Свършиха леглата за заразени с COVID пациенти в пазарджишката болница