НОВИНИ

Свършиха леглата за заразени с COVID пациенти в пазарджишката болница

bnt avatar logo
от БНТ
08:26, 11.03.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Ситуацията в пазарджишката болница се усложнява. Всички легла за ковид пациенти вече са запълнени.

Обстановката започва да напомня на ситуацията през ноември, когато ковид пациентите бяха толкова много, че чакаха пред спешното отделение някой да бъде изписан и те да бъдат приети на негово място.

Има покачване на приема на пациенти с Ковид, затова преди десетина дни е възстановен приемът на пациенти с Ковид в двете вътрешни отделения заедно с инфекциозно отделение. Има обособен интензивен сектор с 12 интензивни легла извън чистия карит, където се приемат най-тежките случаи. Отделно от това има триаж в урологията, където се разпределят и пациентите изчакват да излезе вече потвърденият PCR тест от Националната референтна лаборатория в София, след което се приемат в съответните отделения, обясни директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.

В момента има настанени 102-ма пациенти с коронавирус и е останало едно свободно легло. Очаква се да се изпишат пациенти, за да се освободят около 5-6 легла за деня, но това е ако няма наплив, уточни директорът. При наплив за 5-6 минути отново могат да бъдат напълнени.

През последното денонощие през болницата са преминали 50 пациенти, от които 11 са с коронавирус и са хоспитализирани.

Д-р Петкова, която работи в спешното отделение, заяви, че ситуацията е под контрол, но напливът на пациенти отново е завишен. "Напрежението идва от това, че при нас се обслужват всички пациенти, които имат клиника на коронавирус без да имат доказан такъв", каза още тя.

Местният противоепидемичен щаб ще заседава днес в 13.00 ч. Тогава ще стане ясно дали ще има нови мерки.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
140 човека са се записали за ваксиниране в столичната "Света Анна"
140 човека са се записали за ваксиниране в столичната "Света Анна"
По-строги мерки в област Благоевград от днес
По-строги мерки в област Благоевград от днес