НОВИНИ

Опасен подлез във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
06:57, 11.03.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Подлезът до спирка "Александър Стамболийски", по пътя Варна - Златни пясъци, е в критично състояние. За това сигнализира зрител на БНТ. В момента съоръжението е затворено, защото е опасно за преминаване. Живеещите в района обаче са принудени да го ползват, защото пресичането на натоварения път е още по-опасно.

Подлезът до спирка "Александър Стамболийски" се нуждае от спешен ремонт. Мазилката на тавана е изронена и пада, а по стените опасно стърчат електрически кабели.

Хората казват, че подлезът е в критично състояние от поне 5 години. Отделно съоръжението не е адаптирано за хора с увреждания и майки с колички.

Живеещите в района, са принудени всеки ден да преминават през опасния подлез, за да стигнат до спирката на градския транспорт или до дома си. Една от тях е Ели Колева, която въпреки опасността от падащата мазилка, решава да използва подлеза, защото няма друга алтернатива.

"Той от години е така, руши се, тече, има теч. Надявам се покрай ремонта на пътя да обърнат внимание и на подлеза", споделя Ели Колева.

В подлеза няма и работещо осветление, а дори и през деня е пълен мрак. Заради липсата на лампи, хората се страхуват да преминават, защото може да бъдат нападнати от крадци.

"Няма осветление вечер, трябва с фенерчето на телефона да преминавам, защото се връщам късно от работа", споделя Ели Колева.

При всеки дъжд подлезът се наводнява и става трудно проходим.

"Нямаме никакъв избор. И много хора живеят тук и лятото е пълно с туристи. Единственият начин да стигнеш до морето долу и двата ресторанта е този подлез, няма от къде да се мине", каза Валентин Давидов.

От Община Варна заявиха, че в района на подлеза се изгражда ВиК инфраструктура и ще бъде засегната конструкцията на подлеза. Затова той ще бъде ремонтиран след завършването на проекта.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-строги мерки в няколко области у нас
По-строги мерки в няколко области у нас
Виктория: Чувствах се малко изгубена, когато писах "Growing Up is Getting Old"
Виктория: Чувствах се малко изгубена, когато писах "Growing Up is Getting Old"