НОВИНИ

Виктория: Чувствах се малко изгубена, когато писах "Growing Up is Getting Old"

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:41, 11.03.2021 (обновена)
Чете се за: 05:02 мин.
Още
Слушай новината

Виктория ще участва на конкурса Евровизия 2021 с песента “Growing Up is Getting Old”. Българското предложение за музикалната надпревара беше представено на специален концерт, който обедини много популярни лица от шоубизнеса около проекта Евровизия в България.

Българската песен носи посланието за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив. Такава е и историята в музикалното видео на "Growing Up is Getting Old", където Виктория се завръща у дома след огромно разочарование. Там тя се среща със своето "малко аз", което ѝ припомня кои са важните неща в живота.

"Песента, която ще представи България на Евровизия 2021, е “Growing Up is Getting Old”. Това е една от песните в албума ми, която е много близка до сърцето ми и много се радвам, че заедно с екипа ми се обединихме заедно около това решение", споделя Виктория Георгиева.

"Имахме много голяма палитра от специалисти, с които се допитвахме и категорично мнението им беше, че това е песента, която има най-голям потенциал за представяне на сцена. В топ 3 е на феновете и на всички хора, които ни подкрепиха", каза Геновева Христова - Лигна груп, продуцент.

"Посланието на тази песен е много лично за мен, защото я писах в такъв момент, че някак си се чувствах малко загубена, имах нужда от семейството си, исках да ги видя, защото бях далече от тях и някак през това време осъзнах колко ценно е семейството и колко трябва хората да се грижат за семействата си, да ги оценяват, да не пропускат един ден ей така да е загубен за тях. Клипът разказва една история, която мисля, че се получи точно така, както аз си я представях, намирайки себе си в спомените си със семейството ми, с малкото ми аз и малко момиченце, което играе във видеото - Катерина, наистина някаква много хубава химия се получи между нас и наистина си я почувствах като все едно съм ... все едно е малката Вики и много исках да си я гушна и мисля, че се получи доста емоционално. Надявам се и хората да се докоснат до тази история", споделя Виктория Георгиева.

"24/7 беше работният ден, но смятам, че направихме нещо толкова красиво, че аз, гледайки го, не можех да повярвам. Почти всички ревахме, почти всички в края си казвахме: искам да се обадя на майка ми и баща ми, искам да им кажа колко ги обичам, което означава, че сме си свършили наистина добре работата", изтъкна Геновева Христова.

"За себе си откривам много неща в тази песен, тъй като може би това е песента, в която аз имам най-голямо участие досега от всичко, което съм представяла на широката аудитория и много се гордея с тази песен, много ми е лична, текстът е почти 60-80% мой и общо взето си излях душата вътре", каза Виктория Георгиева.

"С екипа в момента, в който решихме как да проведем евровизионната кампания и решихме, че имаме достатъчно материал, за да изкараме EP - или това е миниалбум на Виктория и тогава си спомням аз им казах "а бе, нека всъщност, която ѝ песен да изберем от това EP - Вики да се представи, така че да е печелившата песен за България. Тоест да бъдат всички достатъчно добри, така че да могат да представят Вики по най-добрия начин. И аз смятам, че така се и получи", разкри Геновева Христова.

"Беше много тежка година за всички 2020 и за мен лично, избирайки тази песен, някак си усетих това послание много близо до тази година. Много хора загубиха семействата си и много страдания имаше през изминалата година. И смятам, че наистина би успяла да докосне колкото се може повече хора и не знам дали има точна рецепта за Евровизия. Надявам се, че сме направили най-правилния избор и че хората ще го оценят и ще го усетят", споделя още Виктория Георгиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасен подлез във Варна
Опасен подлез във Варна
За първи път от 16 години в зоопарка в Берлин се роди горилче
За първи път от 16 години в зоопарка в Берлин се роди горилче