НОВИНИ

Днес валежите навсякъде ще спрат

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.03.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Времето
Слушай новината

До обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат, най-късно в югоизточните райони. От запад облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Вечерта от запад-северозапад облачността отново ще се увеличи.

Преди обяд по Черноморието облачността ще е значителна и все още на места ще превалява, предимно дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат от 4° до 7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините до обяд все още на места ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

В петък сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, на отделни места - до минус 10°. През деня вятърът ще се ориентира от запад и ще започне затопляне. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски в отделни райони в Северна България. Облачността ще бъде разкъсана, предимно висока и средна.

През почивните дни ще се затопли още. Облачността ще е променлива, в неделя по-често значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

В понеделник ще бъде облачно и на много места ще има валежи от дъжд, а на места в Южна България са възможни и гръмотевици. Има повишена вероятност за значителни количества в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една година от пандемията: Вирусът мутира, очаква се поредна ваксина
Една година от пандемията: Вирусът мутира, очаква се поредна ваксина
Започва ваксинирането на заявилите през електронната система
Започва ваксинирането на заявилите през електронната система