НОВИНИ

15 са новозаразените в Сърница с СOVID-19, общият им брой е 48

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 10.06.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

За последното денонощие в Сърница са установени нови 15 случая на заболели с коронавируса. Така общият брой на положителните с COVID-19 става 48, обяви в Сутрешния блок на БНТ д-р Фани Петрова, директор на РЗИ-Пазарджик.

"Мисля, че мерките, които се взеха в Сърница, са напълно адекватни и навременни. В началото са изследвани жените, които работят във фабриката за детски играчки в Доспат. Впоследствие разширихме обема на изследваните и обхванахме контактните от първи ред, впоследствие и тези от втори ред. Мерките, които са наложени в Сърница, са доста добри – затворени са обекти с обществено предназначение - детски градини, както и носенето на маски, спазването на дистанция, както и дезинфекция, са достатъчни", категорична бе тя.

Д-р Петрова обяви, че днес ще има заседание на Областния оперативен щаб и ако се наложи ще бъдат взети допълнителни мерки.

"Мисля обаче, че с тези мерки, а и с този брой на заразените, ще започне да затихва това огнище, но вирусът го има, той е между нас и болните наистина са болни", категорична бе тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни
Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни
Тази вечер в "Следите остават": Приватизацията в България
Тази вечер в "Следите остават": Приватизацията в България