НОВИНИ

17 в ареста за изплувалия кокаин на нашия бряг, а и в Румъния

Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 17.07.2020
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) поздрави Евроджъст за приноса му при разкриването на международна организирана престъпна група за трафик на 3 тона кокаин. От българска страна в реализирането на операцията , под ръководството на ВКП, участие са взели Апелативна прокуратура - Варна, Окръжна прокуратура – Варна и Окръжна прокуратура – Добрич.

Благодарение на съвместните усилия на правоохранителните органи на Румъния, България, Сърбия, Испания, Украйна и Бразилия, координирани от съответните национални бюра и прокурори за връзка в Евроджъст, е разкрита организирана престъпна група, действаща на територията на Испания, Бразилия, Сърбия, България и САЩ за трафик на кокаин в размер на 3 тона от Бразилия към Румъния. 17 обвиняеми лица от различни националности вече са предадени на съд.

"Бихме искали да отправим нашата благодарност към Евроджъст и специално да подчертаем подкрепата и високото ниво на компетентност на Националните бюра на Румъния, България и Испания, както и на прокурорите за връзка в Украйна, Сърбия и Бразилия", се казва още в благодарственото писмо на DIICOT.

Споразумението за сътрудничество между DIICOT и ПРБ предвижда директни контакти между двете прокуратури при разследвания с предмет организирана престъпност (включително контрабанда, трафик на хора, трафик на наркотици), тероризъм и други тежки престъпления, извършени на територията на двете страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама нови депутати се заклеха в парламента
Двама нови депутати се заклеха в парламента
Очаква ни необикновено горещо лято. Как да се предпазим?
Очаква ни необикновено горещо лято. Как да се предпазим?