НОВИНИ

Лагери "за" и "против" посрещнаха президента в Бургас

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 17.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Разделени на два лагера – "за" и "против" посрещнаха президента Румен Радев при пристигането му в Бургас.

Той и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов са официални гости на националното Военноморско учение с международно участие "Бриз 2020".

Близо 50 души разделени на две групи – подкрепящи протестите и привърженици на управляващите скандираха при пристигането на президента на Морска гара. Преди да се качи на фрегатата "Горди" държавният глава отказа коментар.

Лаконичен беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "Дошъл съм на военно-морско учение и както знаете имам навика, когато съм във военни формирования, във военни училища, на военни учения, не коментирам политически въпроси. Само едно ще коментирам, какво значи тук личността на този или онзи. Важното е държавата да е стабилна. Всичко останало са политически мераци".

11 различни операции на море и на брега са включени в 7-мия ден на военноморското учение. В него участват представители на 9 страни членки на НАТО.

В учението участват 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета, близо 2 500 военнослужещи от военоморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция.

В Бургас президентът и военният министър наблюдаваха зрелищни демонстрации по гасене на пожар на кораб, обезвреждане на терористи по вода, с помощта на хеликоптер, както и атака на подводница от кораб.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни необикновено горещо лято. Как да се предпазим?
Очаква ни необикновено горещо лято. Как да се предпазим?
Депутатите одобриха нови промени в Закона за социалните услуги
Депутатите одобриха нови промени в Закона за социалните услуги