НОВИНИ

2 км опашка от автомобили на изхода на София откъм АМ "Тракия"

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:14, 24.04.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Километрични бяха колоните при Нови хан през целия ден.

В петък вечер на изхода на София откъм АМ "Тракия" отново има километрични опашки. Към обяд опашката беше около 4 км. В момента тя е 2 км. Преминава се за час. На място работят над 20 полицаи, но те едва смогват да вършат работата си.

В момента 2 км опашки има и на изходите към АМ "Хемус", към АМ "Струма" и при Владая. Причина за пътуването все още може да бъде само работа или посещение при лекар.

По обяд дори след отказа да преминат заради липса на документи, някои от водачите все пак нарушаваха и минаваха без позволение. От полицията обясниха, че записват номерата им и нарушенията няма да останат безнаказани.

Магдалена Велинова и семейството й са едни от хората, които не бяха допуснати да преминат през пункта. Жената твърди, че всяка пролет се мести да живее за 6 месеца в пазарджишко село. Сега обаче не я пуснали.

Магдалена Велинова: Аз съм с 230 лв пенсия, двора ми пустее, аз наесен как ще се изхраня. Ето не ме пускат, защото съм щяла да садя градината и другата седмица да се върна, няма да се върна. Казаха, че ще разглеждат единични случаи и затова си мислех, че имам някакъв шанс. Това не е нормално, хиляди коли минаха покрай нас.

Ако ситуацията продължава да бъде такава - с километрични опашки, от Националния оперативен щаб отново ще затворят София и ще затегнат мерките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анонимни листовки против мерките срещу коронавирус във Варна
Анонимни листовки против мерките срещу коронавирус във Варна
Трима обвинени с общо 9 обвинения за побоя над журналиста Слави Ангелов
Трима обвинени с общо 9 обвинения за побоя над журналиста Слави Ангелов