НОВИНИ

20 градуса на 8 март, ще вали ли през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 07.03.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

И близките дни от югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух, температурите ще се повишават и очакванията са в четвъртък и петък в много райони от страната да надхвърлят 20°.

Днес максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса. Вятърът от югозапад ще бъде слаб до умерен. Ще преобладава слънчево време, но на отделни места ще превали слаб дъжд.

И утре ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще се повишат с градус-два и в повечето райони ще бъдат между 15 и 20 градуса. Ще бъде предимно слънчево, почти без валежи.

В планините ще бъде много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от запад-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но не са изключени и слаби превалявания. Максималните температури в курортите ще са от 1° на Алеко до 6 - 7° в Пампорово и Боровец.

Не само в нашата страна, почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните райони от полуострова, ще преобладава слънчево време. На много места в останалата част от Европа ще бъде с валежи - и от дъжд, и от сняг.

През следващите дни у нас ще остане много по-топло от обичайното, по-често ветровито, с променлива облачност и слаби изолирани превалявания, на повече места в петък и през почивните дни, когато ще има и гръмотевична дейност, а в неделя и съществено захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Примирие във федерацията по вдигане на тежести, обещаха да работят за Париж 2024
Примирие във федерацията по вдигане на тежести, обещаха да работят за Париж 2024
Възрастна жена даде 6000 лева на ало измамници за "златни протези" на дъщеря си
Възрастна жена даде 6000 лева на ало измамници за "златни протези" на дъщеря си