НОВИНИ

20 км опашка от тирове чакат на "Дунав мост-2"

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 09.10.2021 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Почти денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния, на "Дунав мост-2" при Видин. Трафикът е засилен заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната граница се насочват основно към Видин. Обстановката на граничния пункт е затруднена, и в последните часове на околовръстния път се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили.

До повече от 20 километра достигат опашките от товарни автомобили към граничния пункт при Видин през последните дни. На шофьорите се налага да чакат и по повече от денонощие, за да преминат. Тук на "Дунав мост" е въведена и временна организация на движение заради ремонт на пътя преди граничното съоръжение на румънска територия. Преминаването в посока от България към Румъния е в едната лента.

Заради опашките, шофьори на товарни автомобили недоволстват. Стига се и до чести блокади на пътя. Димитър Гошев пътува от Гърция към Германия и от вчера сутринта се е наредил на колоната още по околовръстния път на Видин.

"Никой не знае какво става. Затвориха Републиката, там долу, всички коли се насочиха тук. Никаква организация няма. От вчера съм тук, е, свърши ми времето. Трябва да се редя", сподели той.

Казва, че проблемите с преминаването през граничния пункт са постоянни:

"Турските камиони се насочиха тука всичките. Румънците им дерат кожите, взимат им пари на кантара, бавят ги с разрешителни, с визи. Не може ли да направят организация с два кантара - единият кантар да бъде само за европейските шофьори. Не можем ние да чакаме тук и да търпим това нещо", допълни Димитър Гошев.

Няма и условия за престой.

"Посочете ми условия. Една тоалетна виждате ли?", попита той.

"Хигиена, нали виждате - места няма. Е, колко са боклуците там у канавката. То се вижда, мизерията е пълна", допълни Георги Станков.

Заради опашките към "Дунав мост 2" е затруднено и движението по околовръстния път на Видин.

Репортер: Анжела Каменова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова: На всяка тренировка тренирах като за световно
Биляна Дудова: На всяка тренировка тренирах като за световно
Гол на Томас Мюлер донесе победа на Германия след обрат
Гол на Томас Мюлер донесе победа на Германия след обрат