НОВИНИ

24 май е обявен за Ден на България в Лас Вегас

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 23.05.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас с прокламация на кмета на Лас Вегас, г-жа Каролин Гудман. Това се случва за втора поредна година по инициатива на генералния консул в Лос Анджелис, г-н Бойко Христов, с която се цели официалното признаване на приноса на българската диаспора за изграждането на културния облик на града.

Издаването на прокламацията и обявяването на 24-ти май за Ден на България е резултат от отличните взаимоотношения, които генералният консул на България, г-н Бойко Христов, изгради с местните власти в Лас Вегас и следствие на знаковата му среща с кмета Каролин Гудман, състояла се през декември месец, 2022 г.

По време на тяхната среща, генералният консул я запозна с данни за България и българската диаспора, която има много активно присъствие и организиран социален и културен живот в града.

Припомняме, че по-рано този месец неправителствената организация "Bulgarian Society of Nevada" за поредна година организира най-голямото българско събитие в щата - събор, на който присъстваха генералният консул на България в Лос Анджелис, представители на местните власти и почетния консул на България в Невада, г-н Робърт Милър, който е и бивш губернатор на щата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лука Дончич попадна за пети пореден път в отбора на годината на НБА
Лука Дончич попадна за пети пореден път в отбора на годината на НБА
Адемола Лукман: Написахме история и върнахме титлата в Бергамо
Адемола Лукман: Написахме история и върнахме титлата в Бергамо