НОВИНИ

25 нови случая на COVID-19 в област Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 23.09.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

От началото на пандемията област Благоевград е сред районите с най-голям брой заразени от COVID-19. В различни градове от региона вече има заразени ученици, както и хора от училищния персонал, а няколко медицински лица загубиха живота си в битката с коронавируса.

25 са заразените с коронавирус за изминалото денонощие на територията на област Благоевград. Районът на Гоце Делчев е мястото с най-много случаи със заразени. Кметовете от региона многократно призовават хората да спазват противоепидемичните мерки и да се отнесат сериозно към живота си.

Големият брой заразени през изминалите месеци се дължи на големия брой изследвания, които хората си правят, както и направленията, които се дават от РЗИ, каза пред БНТ д-р Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тя обясни, че контролът никога не е достатъчен, ако самите хора не спазват дисциплината, която трябва да има. Контролът се прави навсякъде, но резултатите зависят от хората.

До момента официално само едно от училищата в областта - в град Кресна, е на дистанционно обучение.

В 8-мо училище в Благоевград една от лелките е потвърдена за COVID-19, близкият персонал до нея е с отрицателни проби и учениците продължават да учат в клас. Днес ще бъдат проверени няколко сигнала.

В болниците, в инфекциозно отделение в Гоце Делчев се лекуват 21 случая на потвърдени лица с коронавирус, в вътрешно отделение те са 10. За сравнение, в благоевградската болница в инфекциозно в момента са 14 потвърдени, във вътрешно - 8.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на пловдивски квартал излизат на протест
Жители на пловдивски квартал излизат на протест
Педиатър: Сега е идеалният момент да си сложим ваксина за грип
Педиатър: Сега е идеалният момент да си сложим ваксина за грип