НОВИНИ

40 приети пациенти с COVID-19 в Шуменската болница

антирекорд шуменската болница приети пациенти covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 03.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Здраве

За едно денонощие са приети 40 пациенти с положителен тест за коронавирус и усложнено здравословно състояние. В болницата на лечение са 197 пациенти, което е 58% от всички болни. Натискът към болницата е огромен, непрекъснато се разкриват нови COVID легла. Освободени за коронавирусни пациенти са урологичното и гинекологичното отделение.

"Изключително драматична е ситуацията в МБАЛ-Шумен. Само през вчерашния ден в болницата бяха приети 40 пациенти с коронавирусна инфекция", заяви д-р Йорданка Маринова от МБАЛ-Шумен. По думите на д-р Йорданка Маринова, всички лекари, специалисти по медицински грижи и специализанти помагат в тази тежка и трудна за МБАЛ-Шумен ситуация.

Шест души са в ОАРИЛ, като двама от тях са интубирани. Един мъж на 79 години с коронавирус е починал през вчерашния ден.

91 са новозаразените от коронавирус граждани на Шуменска област на 2 ноември 2020 г., съобщиха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Бебе на месец и половина от село Тъкач е най-малкият жител на региона, заразен с COVID-19. Жена на 85 години от Шумен е най-възрастният новозаразен в областта.

Най-много регистрирани случаи на коронавирусна инфекция за вчерашния ден има в Шумен – 48 души. Следват Велики Преслав със 7, Нови пазар и Ясенково с по 5 случая, село Борци с 4, Върбица, Лозево и Черноглавци с по 2. По един случай на COVID-19 има установени в Смядово, Хитрино, Тодор Икономово, Маломир, Тъкач, Методиево, Градище, Каспичан, Кочово, Мадара, Белокопитово, Висока поляна, Капитан Петко, Имренчево, Върбяне, Панайот Волов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пд) започна защитата на Купата с труден успех над Загорец
Локомотив (Пд) започна защитата на Купата с труден успех над Загорец
Гигс няма да води Уелс в следващите три мача
Гигс няма да води Уелс в следващите три мача